Mitkä ovat nousevia trendejä e-learningissa?

Järjestimme Esimies & Henkilöstö -messuilla ja LinkedInissä kyselyn henkilöstöhallinnon ammattilaisille. Aiheina olivat verkko-oppimisen tila suomalaisissa yrityksissä ja e-learningin vahvimmat kehityssuunnat tulevaisuudessa.

Saimme vastauksia yhteensä yli sadasta pääkaupunkiseudulla toimivasta organisaatiosta ja koostimme niistä kattavan 48-sivuisen raportin. 

Yksityiskohtaiset kysymykset ja niiden tulokset on jaoteltu raportissa kolmen eri vastaajaryhmän  (e-learningeja järjestäneet, niitä suorittaneet ja muuten aiheeseen perehtyneet) näkökulman perusteella. 

Tässä hieman esimakua havainnoistamme:

  • Verkko-oppimisen ratkaisut ovat vakiintuneet kaiken kokoisten organisaatioiden käyttöön, ja niitä käytetään monipuolisesti eri aihealueiden koulutuksiin.
  • Toteutukset tehdään pääsääntöisesti sisäisin resurssein, mutta tämä saattaa rajoittaa e-learningille ominaisten sisältötyyppien (pelillisyys, vuorovaikutteisuus, simulaatiot, skenaariot) monipuolista hyödyntämistä.
  • E-learningiä käytetään edelleen usein koko organisaation kouluttamiseen, mutta sisältöjen räätälöinti eri työntekijäroolien haasteisiin yleistyy vahvasti.
  • E-learningiin investoidut summat ovat joko pieniä tai eivät riittävän läpinäkyviä e-learning-toteutuksia järjestäville henkilöille.

 

Lataa maksuton raportti!